Målare Stockholm logotyp

Målare Stockholm

Vad drömmer du om att få fixat? | 08-121 464 00

Spraymåla köksluckor

Är det möjligt att spraymåla köksluckor? Ja, det är möjligt - och det är dessutom ett både effektivt och roligt sätt att skapa en stor förändring.

En guide till att spraymåla köksluckor

Många som söker en förändring i köket söker sig till lösningar som kostar mycket pengar. Ibland så är det billigaste alternativet det bästa.

Att förändra i ett kök ger ett stort mervärde. Köket har tagit en större plats i våra hem och det är inte längre den enmansshow som det än gång var. Idag så är det en självklarhet för de flesta ett i ett hushåll att laga mat och då dessutom fler familjer ser köket som en plats för umgänge så har kraven höjts - både på det funktionella och det estetiska.

Tyvärr så ser många en förändring ur ett större - och dyrare - perspektiv. Något som innebär att man river ut och köper ett helt nytt kök. Det är inte bara dumt ur ett rent ekonomiskt perspektiv, det är också något som påverkar negativt på hela vår miljön. Återbruk och återanvändning är nyckelord att leva efter. Att reparera, laga och fräscha upp är något som åter måste börja implementeras i våra liv och i vår vardag. Att en detalj kanske inte når estetiska höjder innebär inte att den måste bytas.

Köksluckor är ett bra exempel på detta. Hur ett kök upplevs avgörs främst av tre saker: golvet, vitvarorna och av nämnda köksluckor. Vitvaror är svåra att förändra, men både golv och köksluckor har en förändringspotential. Golvet genom en omslipning och en efterföljande ytbehandling. Köksluckorna genom en målning. Något som alltså även kan ske genom att spraymåla.

Korrekt och gediget grundjobb krävs

Att spraymåla någonting ställer höga krav på underarbete. Vad gäller köksluckor så krävs det ett gediget sådant. I ett kök så bildas en massa fett i samband med matlagningen. Fettet yr omkring - oavsett hur bra fläkt man har - och kan fastna på köksluckorna. Det lagret gör sedan att smuts fastnar och allt detta måste slipas bort innan man kan spraymåla sina köksluckor. Om inte - ja, då kommer färgen inte att fästa korrekt och det finns en risk i att ytan blir både flammig och ojämn.

Vid själva spraymålningen så gör man bäst i att ta av luckorna och spraya i ett utrymme som klarar av det - i garaget eller utomhus, lämpligen. Man måste täcka runt omkring och man måste vara innan man sätter igång se till att ytorna är mattslipade. Efter att man sprayat så kan man ytterligare spraya på med möbel- eller spraylack. Detta för att ge extra mycket skydd.

Ta professionell hjälp genom sprutmålning

Att lämna in köksluckor för en mer professionell sprutmålning är ett annat alternativ. Det ger dig en garanti för att mer hållbart - och snyggare - resultat. Vi skulle rekommendera den lösningen då den A) inte är särskilt kostsam och B) ger dig ett kök som ser ut som ett fabriksnytt.

Det tar inte så lång tid och det är inte så krävande. Du kan beställa målning som innebär att företaget du anlitar både hämtar - och levererar - dina luckor så snart de är sprutmålade. Det är den enkla sättet att förändra ett kök och att få det att se ut som ett nytt. Till bråkdelen av priset vad det skulle kosta att köpa ett sådant.


Liknande artiklar

Måla bokhylla | Steg för steg

Fasadmålning | Färgtrender

Måla med slamfärg | Tips och råd

 

Vi är experter på måleri och relaterade byggtjänster!
1 Dec 2020