Målare Stockholm logotyp

Målare Stockholm

Vad drömmer du om att få fixat? | 08-121 464 00

Enkla mallar för mönstermålning

När det kommer till att måla om är det få saker som är så roliga som att använda mallar. Idag har vi för länge sedan lämnat “vitt och fräscht” bakom oss och kan nu frossa fritt i mönster, former och färger. Att måla med schabloner och mallar är enkelt, bara man har rätt verktyg och är förberedd. Detta är ett utmärkt sätt att återvinna och återbruka möbler och textilier som kanske inte känns så roliga längre. Genom att måla med en enkel mall kan du fräscha upp olika rum och på så sätt skjuta på större renoveringar.

Måla mönster på möbler

Mönstermålning gör sig utmärkt på bord, stolar, byråer och kan göra vilken bedagad Billy-bokhylla som helst till en exklusiv möbel att ha på en synlig plats i hemmet. Tänk dig till exempel ett mönster inspirerat av marockanska mosaikbord eller i en läcker kurbitsstil.
Man kan enkelt använda en mall för att få till ett passande lekbord till barnen, kanske mer en bilbana eller fia-med-knuff bräde. Sedan kan du använda samma mallar för att snygga till stolar och garderober i samma rum så de har en matchande stil.

Schabloner till kakel

Nu mer finns det kakelfärg som sitter ordentligt. Kanske är det dags att fixa till badrummet och låta det få en mer excentrisk stil? Eller behöver det vita tråkiga kaklet i köket lite färg och flärd? Vad du än bestämmer dig för finns det flera färdiga mallar som sätter piff på dina befintliga kakelplattor.Nu kan du låta den stora renoveringen dröja lite till. Prova först med att använda mallar innan du byter kakel. En liten klick rött eller grönt, kanske guld, kommer göra dina gamla kakelplattor mycket gott.

Designa dina egna textilier

Gör ditt hem unikt med helt egendesignade textilier. Så otroligt roligt och kreativt att få formge mönster till kuddar, kökshanddukar, gardiner, dukar och överkast! Här är det bara fantasin som sätter gränser. Handmålade textilier är mycket exklusivt och dyrt, istället för att lägga pengar på det kan du göra det själv! Använd det som du redan har hemma eller hitta något på loppis och släpp lös kreativiteten.

Måla på väggen

Det som man kanske förknippar mest med schabloner och mallar är border på väggar. Det finns naturligtvis mycket annat som man kan använda en mall till. Med mallar kan du rama in till exempel din säng. Schabloner kan användas till tapetmålning så du slipper tapetsera om. Du kan använda stora mallar av blad, växter och djur för att göra en djungel. Det är såklart inte något fel på en bord heller då dessa kan ge en känsla av antiken och medelhavsestetik.

Hoppas du låtit dig inspireras till att använda mallar och schabloner till ditt hem och dina saker. Lycka till!


Liknande artiklar

Ta bort målarfärg från kläder och redskap - Tips & råd

Brandskyddsfärg | Så fungerar det

Stänga av strömmen innan målning - Behövs det?

Vi är experter på måleri och relaterade byggtjänster!11 Oct 2021