Målare Stockholm logotyp

Målare Stockholm

Vad drömmer du om att få fixat? | 08-121 464 00

Inredningstips - Dessa färger är hetast 2020

Grönt håller i sig i inredningen även 2020. Den naturliga färgen får samtidigt sällskap av andra lite gladare kulörer som pastellrosa och optimistiskt gult.

Under 2020 går vi från neutrala kulörer till mer grundfärger. Ut med vitt och grått och in med grönt, gult och blått. Rött tillhör ju också grundfärgerna men den ser vi mest i form av mjuka rosa pasteller, gärna på väggar. Men också som heltäckningsmattor och till och med i tak. En nyhet inom inredningen är att 20-talet ser ut att locka fram ton i ton-tänket.

grönt vardagsrum

Två rosa nyanser tillsammans i kombination. Sätt gärna en på väggarna och en matchande på mattan. Eller måla väggarna i en rosa kulör och lyft sen taket i en ljusare nyans av rosa. Det handlar överlag om stora enfärgade ytor. Kombinationer av olika kulörer, till exempel rosa ihop med gult väntas också komma stort nu 2020.

Röda och rosa toner finns också med i en annan trend, parallellt med pastellerna, det handlar om brända färgtoner som terracotta, rost och vin. Mer av de mustiga röda färgerna väntas komma mer mot hösten 2020.

Mest ute är vitt

Tiden har nu helt gått från det kritvita väggarna med dito möbler. Tänk Freddes och Mickans hem i Solsidan och gör tvärtom. Nu vill vi överlag ha mer i färg i allt från möbler till väggar, tak och golv. Men det handlar inte rakt av om starka färger, inte ens klara färger utan mer mustiga. Gärna ljusbrunt ihop med klassiskt blått och mörka träfärger. Mer elegans!

Men optimism är också en tydlig trend inför det kommande decenniet. Där kommer färgen gul in i olika toner. Pastelltrenden tar förstås fram mjuka snälla gula toner men även mustigare gul syns i våra hem som senapsgult och ockra, helt i linje med de brända tonerna som nämndes tidigare.

Gult kan också användas som populär accentfärg. Den gör oss pigg. Tycker du att gult är för kraftfullt på väggarna så satsa på kuddfodral, gula vaser och en skön gul pläd till att börja med. Gult är verkligen vårens färg i inredningen 2020.

Gröna sköna vardag

Gröna växter och hemmaodling har varit en av de starkaste trenderna inom inredning i slutet av 2010-talet. Det fortsätter även in 2020, grönt ser ut att bli den allra trendigaste färgen i början av decenniet.

Precis som gult symboliserar grönt framtidstro, en färg full av liv och lust! Grönt har en ovanlig förmåga att både tillföra harmoni och ge oss en färgkick som en vitamininjektion - tänk gröna ärtor eller granny smith-äpplen. Precis vad vi behöver nu när klimatfrågan hänger som ett ok över världen. Grönt kommer i många olika toner, dels den växtnära bladgröna. Men också mer dämpade grågröna nyanser när det gäller målade väggar, tapeter och möbler.

Blått får också mer plats i våra hem igen. Som klassisk färg, ett ankare att luta sig mot som ger lugn. Men också i ljusa pastellblå toner eller mer dramatisk stormblå i sina mustigaste kulörer.

Många inredare och målare ser nu ut att vilja använda svala blå toner för att få ett harmoniskt stilfullt intryck i inredningen. Sval blå passar också mycket bra ihop med brända röda toner som ger stor effekt, eller mer rart rosa och piggt gult. Allt handlar om att få till den rätta kombinationen.

 

Vi är experter på måleri och relaterade byggtjänster!

 

4 Feb 2020