Målare Stockholm logotyp

Målare Stockholm

Vad drömmer du om att få fixat? | 08-121 464 00

Färgtrender för 2018

Nytt år, nya trender! Här kommer några tips från oss för dig som verkligen vill ligga rätt i tiden med dina målade väggar hemma.

Till att börja med kan vi utfärda en liten “varning” för dig som älskar det nordiskt ljusa och avskalade. Trenderna för 2018 går åt helt andra hållet! Nu är det tillåtet att ta ut svängarna med färg igen.

Jordnära nyanser

Den absolut största trenden för 2018 är att inreda med jordnära nyanser. Rostbruna toner, vinrött och terrakotta är något som är helt rätt detta år. Det hänger samman med att inredningstrenderna har betoning på naturliga material och även läder. Detta är färgtoner som harmonierar fint med sådana detaljer.

Om du känner att det blir lite för kraftigt att måla ett helt rum i en sån färg kan du förstås välja en fondvägg, att endast måla upp till en viss höjd (tänk bröstpanel) eller välja en något ljusare nyans och sedan förstärka effekten med hjälp av textiler och prydnadsföremål. Årets trendfärg från en av de större färgtillverkarna är en vacker och relativt ljus brunrosa ton som går lätt att kombinera med det mesta.

Adjöss med pastellerna

De senaste åren började trenden slå om från vitt vitt vitt till lite mer pastelliga färgtoner. Men nu är det dags för att verkligen ta ut svängarna. Kraftigt gult, härligt djupblått eller en vacker kallgrön ton är helt rätt under det kommande året. Våga vara vild i din färgsättning!

Art Deco är den stilriktning som många inredare hämtar sin färginspiration ifrån. Även om de här färgerna kan kännas lite främmande efter så många år av de bleka färgskalorna så hör de hemma bättre än man tror i det som är typiskt svenskt. Sök på Carl Larsson på Google och ta en titt på de inredningar som avbildas så ser du att det många gånger är just denna typ av färger som hittas i inredningen. Kraftiga färger behöver inte betyda mörkt och murrigt utan snarare något som känns ombonat och ger en hemtrevlig känsla.

Du har chansen att verkligen göra något unikt som sticker ut, så våga dig på en av de nya trendfärgerna för 2018. Att måla om är enkelt och inte särskilt kostsamt, även om du tar hjälp av en proffsig målarfirma. Skulle trenderna förändras till nästa år eller om du känner att det inte blev riktigt rätt så är det bara att byta kulör. Köp hem några provburkar och testa att måla några olika på en yta för att se vad som passar bäst ihop med de möbler och andra inredningsföremål som du redan äger.

 

Vi är experter på måleri och relaterade byggtjänster!
11 Jan 2018